Elamakerta » Ylitornion Meltosjärvellä mitattiin kuluvan talven kylmin lämpötila, mahdollisuus alittaa -40 astetta, sanoo meteorologi – Kaleva.

Ylitornion Meltosjärvellä mitattiin kuluvan talven kylmin lämpötila, mahdollisuus alittaa -40 astetta, sanoo meteorologi – Kaleva.

Ylitornion Meltosjärvellä mitattiin kuluvan talven kylmin lämpötila, mahdollisuus alittaa -40 astetta, sanoo meteorologi - Kaleva.

Ylitornion Meltosjärvellä rikottiin talven pakkasennätys

Talven kylmimmät lämpötilat on mitattu Ylitornion Meltosjärvellä, jossa lämpömittari laski ennätykselliseen -39,7 asteeseen. Tämä rikkoo kuluvan talven aiemman pakkasennätyksen ja meteorologit ennustavat, että jopa -40 asteen raja saattaa ylittyä.

Meteorologin ennuste

Meteorologit seuraavat tarkasti säätilanteen kehittymistä ja ennustavat, että lämpötila saattaa laskea vieläkin alemmas. ”On mahdollista, että -40 asteen raja menee rikki”, sanoo päivystävä meteorologi. Tämä olisi merkittävä saavutus, sillä viimeksi -40 astetta on mitattu Suomessa vuonna 2018.

Pakkasennätys ja sen vaikutukset

Kovat pakkaset vaikuttavat monin tavoin ympäröivään yhteiskuntaan ja luontoon. Ne voivat aiheuttaa haasteita esimerkiksi liikenteelle ja infrastruktuurille, mutta toisaalta ne tarjoavat myös mahdollisuuksia esimerkiksi talviurheilulle ja luontokokemuksille.

Lainaus artikkelin kirjoittajalta

”Kuluvan talven pakkasennätys rikottiin Ylitornion Meltosjärvellä, ja on mahdollista, että lämpötila laskee vieläkin alemmas. Tämä on merkittävä ilmiö, joka vaikuttaa monin tavoin ympäröivään yhteiskuntaan ja luontoon”, toteaa artikkelin kirjoittaja.

Johtopäätös

Talven kylmimmät lämpötilat ovat rikkoneet ennätyksiä ja meteorologit seuraavat tilannetta tarkasti. On mahdollista, että jopa -40 asteen raja saattaa mennä rikki. Tämä on merkittävä ilmiö, joka vaikuttaa monin tavoin ympäröivään yhteiskuntaan ja luontoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *