Elamakerta » Viikonloppuna Suomessa odotetaan kylmenevää säätä, kertoo Yle Uutiset.

Viikonloppuna Suomessa odotetaan kylmenevää säätä, kertoo Yle Uutiset.

Kylmä sää ottaa Suomen haltuunsa viikonloppuna

Viikonloppuna Suomea odottaa kylmä sää, kun talvinen ilma kiristää otettaan. Pakkaset tulevat olemaan erityisen kovia maan keskiosissa ja pohjoisessa.

Kylmä sää saapuu Suomeen

Ilmatieteen laitoksen mukaan kylmä ilma saapuu Suomeen lounaasta. Viikonloppuna lämpötilat voivat laskea jopa -20 asteeseen maan keskiosissa ja pohjoisessa. Etelä-Suomessa lämpötilat pysyttelevät hieman leudompina, mutta silti pakkasasteita on luvassa.

Liikenteeseen varoitus

Kylmän sään myötä tulee myös haasteita liikenteeseen. Ilmatieteen laitos varoittaa, että teillä voi olla liukasta ja näkyvyys voi olla heikko lumisateiden vuoksi. Onkin suositeltavaa varautua keliolosuhteisiin sopivilla varusteilla ja noudattaa erityistä varovaisuutta liikenteessä.

Kylmä sää jatkuu

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan kylmä sää jatkuu myös ensi viikolla. Lämpötilat pysyvät pakkasen puolella koko maassa, ja maan keskiosissa ja pohjoisessa voidaan mitata jopa -30 asteen pakkaslukemia.

Kirjoittajan kommentti

Ylen uutisten kirjoittaja toteaa: ”Kylmä sää tuo mukanaan haasteita, mutta myös kaunista talvista maisemaa. On tärkeää muistaa varautua kylmään säähän ja liikenteeseen sopivin varustein.”

Johtopäätös

Kylmä sää ottaa Suomen haltuunsa viikonloppuna. Pakkaset kiristyvät erityisesti maan keskiosissa ja pohjoisessa. Liikenteessä on syytä noudattaa varovaisuutta, sillä keliolosuhteet voivat olla haastavat. Kylmä sää jatkuu myös ensi viikolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *