Elamakerta » Lappeenrantaan saapui yllättäen 15 sentin lumikerros – tienpito onnistui ilman ongelmia

Lappeenrantaan saapui yllättäen 15 sentin lumikerros – tienpito onnistui ilman ongelmia

Lappeenrantaan saapui yllättäen 15 sentin lumikerros - tienpito onnistui ilman ongelmia

Lappeenranta kokemassa talven ensimmäisen lumimyrskyn

Lappeenranta, tunnettu kauniista järvimaisemistaan ja historiallisista linnoistaan, koki torstain vastaisena yönä dramaattisen säämuutoksen. Kaupunki siirtyi loppusyksyn leudosta ilmasta keskitalven lumimyrskyyn vain muutamassa tunnissa. Kauden ensimmäinen lumimyräkkä toi mukanaan lähes 15 senttiä lunta, muuttaen kaupungin maiseman talvisen valkoiseksi.

Haasteelliset olosuhteet

Lumimyräkän mittaaminen ei ollut helppoa. ”Armilan mittari näytti 25 sentin lukemaa, mutta se oli yläkanttiin. Tuulen takia kinostunutta lunta oli hankala mitata”, arvioi Lappeenrannan kaupungin tiemestari Jouko Niskanen. Tuuli teki lumesta kinostunutta, mikä vaikeutti sen mittaamista ja aiheutti haasteita liikenteelle.

Kirjoittajan kommentti

”Lappeenranta on tunnettu vaihtelevista sääolosuhteistaan, ja tämä lumimyräkkä on jälleen yksi esimerkki siitä. Vaikka lumi tuo mukanaan omat haasteensa, se on myös osa kaupungin viehätystä ja luo upean talvisen maiseman”, kommentoi sivuston kirjoittaja.

Johtopäätös

Vaikka lumimyräkkä toi mukanaan haasteita, se myös muutti Lappeenrannan maiseman talvisen kauniiksi. Tämä on jälleen yksi esimerkki siitä, kuinka nopeasti sää voi muuttua ja kuinka se vaikuttaa kaupungin elämään. Vaikka lumi voi aiheuttaa haasteita, se on myös osa Lappeenrannan viehätystä ja tuo mukanaan talvisen tunnelman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *