Elamakerta » Lahti sijoittaa 50 000 euroa parkkitalon seinätaideteokseen, joka tullaan peittämään muutaman vuoden kuluttua – YLE.

Lahti sijoittaa 50 000 euroa parkkitalon seinätaideteokseen, joka tullaan peittämään muutaman vuoden kuluttua – YLE.

Lahti investoi 50 000 euroa parkkitalon taideteokseen, joka katoaa näkyvistä muutamassa vuodessa

Lahden kaupunki on päättänyt teettää 50 000 euron arvoisen taideteoksen, joka tulee sijoittumaan yhden kaupungin parkkitalon seinään. Tämä taiteellinen investointi on kuitenkin tarkoitus peittää muutaman vuoden kuluttua.

Taideinvestoinnin taustaa

Kyseessä on osa laajempaa kaupungin taidehanketta, jossa pyritään elävöittämään kaupunkikuvaa ja lisäämään taiteen läsnäoloa julkisissa tiloissa. Tämän hankkeen myötä Lahden kaupunki haluaa tukea paikallisia taiteilijoita ja tarjota heille mahdollisuuden esitellä töitään suurelle yleisölle.

Taideteoksen kohtalo

Vaikka taideteos tulee olemaan näkyvillä vain muutaman vuoden ajan, Lahden kaupunki uskoo sen tuovan iloa ja inspiraatiota niin paikallisille asukkaille kuin kaupungissa vieraileville turisteillekin. Teoksen peittämisen ajankohta liittyy parkkitalon suunniteltuihin remonttitöihin, jotka ovat osa kaupungin laajempaa infrastruktuurin kehittämisohjelmaa.

Artikkelin kirjoittajan kommentti

Artikkelin kirjoittaja kommentoi: ”Vaikka taideteoksen elinkaari on lyhyt, se on merkittävä osa Lahden kaupungin pyrkimystä tukea paikallista taidetta ja elävöittää kaupunkikuvaa. Tämä projekti on osoitus siitä, että taide on tärkeä osa yhteisöämme ja sen kehitystä.”

Johtopäätös

Artikkelin kirjoittaja päättää: ”Vaikka taideteos peitetäänkin muutaman vuoden kuluttua, sen merkitys ei vähene. Se jättää jäljen Lahden kaupunkikuvaan ja sen asukkaiden sydämiin. Taide on investointi, jonka arvoa ei mitata pelkästään euroissa, vaan myös sen tuomassa ilossa, inspiraatiossa ja yhteisöllisyydessä.”