Elamakerta » Lauantaina Jyväskylässä satoi yli 10 senttiä vettä, sunnuntaina odotetaan hellekelin saapuvan – Etelä-Suomen Sanomat.

Lauantaina Jyväskylässä satoi yli 10 senttiä vettä, sunnuntaina odotetaan hellekelin saapuvan – Etelä-Suomen Sanomat.

## Jyväskylässä satoi ennätysmäärä vettä lauantaina, sunnuntaina odotetaan helleaaltoa

Jyväskylässä koettiin lauantaina poikkeuksellisen runsas sade. Kaupungissa mitattiin päivän aikana yli 10 senttimetriä sadetta, mikä on harvinaisen suuri määrä yhdelle päivälle. Sunnuntaina sää kuitenkin muuttuu radikaalisti, kun lämpötilan odotetaan nousevan hellelukemiin.

## Ennätysmäärä sadetta

Lauantain sade oli poikkeuksellisen runsas. Jyväskylän sääasemalla mitattiin päivän aikana yli 10 senttimetriä sadetta. Tämä on huomattavasti enemmän kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Sateen määrä aiheutti paikoin tulvia ja haittasi liikennettä.

## Sää kääntyy helteiseksi

Vaikka lauantai oli sateinen, sunnuntaina sää muuttuu täysin. Lämpötilan odotetaan nousevan hellelukemiin, jopa yli 25 asteeseen. Tämä on huomattava muutos edelliseen päivään verrattuna ja tuo mukanaan omat haasteensa.

## Kirjoittajan kommentti

”H2: Jyväskylän sääolosuhteet ovat olleet viime päivinä poikkeukselliset. Lauantain ennätysmäärä sadetta ja sunnuntain odotettu helleaalto osoittavat, kuinka nopeasti sää voi muuttua”, sanoo artikkelin kirjoittaja.

## Kirjoittajan johtopäätös

”H2: Vaikka sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti, on tärkeää olla valmistautunut erilaisiin sääolosuhteisiin. Lauantain sade ja sunnuntain helle vaativat erilaista varautumista, mutta molemmat ovat osa suomalaista kesää”, kirjoittaja päättää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *