Elamakerta » Jyväskylä aikoo nimetä Yaroslavl-aukionsa uudelleen vastalauseena Venäjän hyökkäykselle… – YLE

Jyväskylä aikoo nimetä Yaroslavl-aukionsa uudelleen vastalauseena Venäjän hyökkäykselle… – YLE

Jyväskylä aikoo nimetä Yaroslavl-aukionsa uudelleen vastalauseena Venäjän hyökkäykselle... - YLE

Jyväskylä muuttaa Yaroslavlin aukion nimen vastalauseena Venäjän Ukrainan invaasiolle

Jyväskylän kaupunki on ilmoittanut suunnitelmistaan nimetä uudelleen Yaroslavlin aukio, joka on nimetty kaupungin venäläisen ystävyyskaupungin mukaan. Päätös tulee vastauksena Venäjän viimeaikaiseen hyökkäykseen Ukrainaan, joka on herättänyt laajaa kansainvälistä paheksuntaa.

Yaroslavlin aukion uudelleennimeämisen taustalla

Yaroslavlin aukio nimettiin vuonna 1966, kun Jyväskylä ja Yaroslavl solmivat ystävyyskaupunkisopimuksen. Aukion nimeäminen oli osa laajempaa pyrkimystä lujittaa suhteita Neuvostoliiton kanssa kylmän sodan aikana. Nyt, yli 50 vuotta myöhemmin, Jyväskylän kaupunki on päättänyt muuttaa aukion nimen protestiksi Venäjän toimille Ukrainassa.

Uuden nimen valinta ja kansainvälinen reaktio

Jyväskylän kaupunginvaltuusto ei ole vielä päättänyt uutta nimeä aukiolle, mutta se on vahvistanut, että uusi nimi ei viittaa millään tavalla Venäjään tai sen historiaan. Päätös on saanut laajaa tukea kansainväliseltä yhteisöltä, joka on tuominnut Venäjän toimet Ukrainassa.

Kirjoittajan kommentti

”Jyväskylän päätös muuttaa Yaroslavlin aukion nimi on merkittävä symbolinen ele, joka osoittaa solidaarisuutta Ukrainan kanssa tässä vaikeassa tilanteessa”, sanoo YLE:n toimittaja. ”Se on myös selkeä viesti Venäjälle siitä, että sen toimia ei hyväksytä.”

Kirjoittajan johtopäätös

YLE:n toimittaja päättelee: ”Vaikka Jyväskylän päätös on ennen kaikkea symbolinen, se on osa laajempaa kansainvälistä reaktiota Venäjän toimia kohtaan. Se osoittaa, että maailma on valmis tekemään konkreettisia toimia tukeakseen Ukrainaa ja vastustaakseen Venäjän aggressiota.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *