Elamakerta » Heinäkuussa kirjattiin paikoin ennätyksellisiä sade-määriä, kertoo Uutissuomalainen – Etelä-Suomen Sanomat

Heinäkuussa kirjattiin paikoin ennätyksellisiä sade-määriä, kertoo Uutissuomalainen – Etelä-Suomen Sanomat

Heinäkuussa kirjattiin paikoin ennätyksellisiä sade-määriä, kertoo Uutissuomalainen - Etelä-Suomen Sanomat

Heinäkuun sade-ennätykset rikkoontuivat paikoin

Heinäkuu 2021 oli poikkeuksellisen sateinen monilla Suomen alueilla. Joissakin paikoissa satoi jopa ennätysmäärät, kertoo Uutissuomalainen.

Sateinen heinäkuu

Heinäkuun sääolosuhteet vaihtelivat suuresti eri puolilla maata. Joillakin alueilla satoi jopa ennätysmäärät, kun taas toisilla alueilla kuukausi oli keskimääräistä kuivempi. Sateisuus oli erityisen voimakasta eteläisessä ja keskisessä Suomessa.

Ennätysmäiset sademäärät

Etelä- ja Keski-Suomessa mitattiin kuukauden aikana poikkeuksellisen suuria sademääriä. Joissakin paikoissa sade-ennätykset rikkoontuivat, ja sademäärät olivat suurimpia mitattuja heinäkuun aikana.

Keskimääräistä kuivempi pohjoinen

Kun etelässä ja keskellä maata satoi ennätysmääriä, Pohjois-Suomessa heinäkuu oli keskimääräistä kuivempi. Tämä on osoitus siitä, kuinka sääolosuhteet voivat vaihdella suuresti eri puolilla maata.

Lainaus sivuston kirjoittajalta

”Heinäkuun sääolosuhteet olivat poikkeukselliset. Joissakin paikoissa satoi ennätysmääriä, kun taas toisilla alueilla oli keskimääräistä kuivempaa”, toteaa Uutissuomalaisen kirjoittaja.

Johtopäätös

Heinäkuun 2021 sääolosuhteet olivat poikkeukselliset. Sateisuus oli voimakasta etelässä ja keskellä maata, kun taas pohjoisessa oli keskimääräistä kuivempaa. Tämä heijastaa sitä, kuinka sääolosuhteet voivat vaihdella suuresti eri puolilla maata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *