Elamakerta » Jesse Joensuu saa pelikiellon epäurheilijamaisen tempauksen vuoksi.

Jesse Joensuu saa pelikiellon epäurheilijamaisen tempauksen vuoksi.

Jesse Joensuu saa pelikiellon epäurheilijamaisen tempauksen vuoksi.

Joensuun toiminta aiheutti hämmennystä Jukurit-Ässät-ottelussa

36-vuotias Joensuu aiheutti hämmennystä keskiviikon Jukurit–Ässät-ottelussa. Hän meni sörkkimään Jukureiden maalivahtia Markus Ruusua tämän torjunnan jälkeen.

Ruusu hermostui Joensuun toiminnasta

Tämän seurauksena Ruusu hermostui ja alkoi kovistella Joensuuta. Pian tilanteeseen osallistui lisää Jukureit-pelaajia, joista Niclas Lundgren joutui koville. Joensuu löi poikittaisella mailalla Lundgrenia kasvoihin.

Kurinpito tarkasteli tilannetta

Tätä tilannetta tarkasteltiin kurinpidon toimesta. Videolla Joensuun poikittaisesta mailasta näkyy selvästi, kuinka hän iskee mailallaan Lundgrenia päähän.

Kurinpitodelegaation päätös

Kurinpitodelegaatio totesi, että pelaajien välisessä kiistatilanteessa Joensuu iskee poikittaisella mailalla kolmantena tilanteeseen tulevaa pelaajaa päähän. Delegaatio totesi, että Joensuun poikittainen maila suuntautuu korkealle ja suoraan vastustajaa päähän. Isku on myös kohtuullisen voimakas.

Delegaatio katsoo, että Joensuu on vastustajan päähän osuvalla poikittaisen mailan iskulla piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, ja teko huomioiden tilanteesta tulee määrätä pelikielto. Kurinpitodelegaatio pitää Joensuun tekoa yhden ottelun pelikiellon arvoisena.

Joensuu jää sivuun seuraavasta ottelusta

Tämän seurauksena Joensuu on poissa Ässien lauantaisesta JYP-kotiottelusta.

Lainaus sivuston kirjoittajalta

”Joensuun toiminta oli selvästi sääntöjen vastaista ja hänen poikittainen mailansa isku päähän oli piittaamaton. Tämä teko vaaransi vastustajan ja ansaitsi yhden ottelun pelikiellon.” – Sivuston kirjoittaja

Sivuston kirjoittajan johtopäätös

”Joensuun toiminta osoittaa, kuinka tärkeää on noudattaa pelin sääntöjä. Hänen toimintansa ei ainoastaan vaarantanut toista pelaajaa, vaan myös johti pelikieltoon. Toivottavasti tämä tapaus toimii muistutuksena kaikille pelaajille siitä, että turvallisuus on aina etusijalla.” – Sivuston kirjoittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *