Elamakerta » Suomeen iskenyt lumimyräkkä aiheutti useita onnettomuuksia liikenteessä ja pakotti rajoittamaan lentojen määrää Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Suomeen iskenyt lumimyräkkä aiheutti useita onnettomuuksia liikenteessä ja pakotti rajoittamaan lentojen määrää Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Suomeen iskenyt lumimyräkkä aiheutti useita onnettomuuksia liikenteessä ja pakotti rajoittamaan lentojen määrää Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Helsinki-Vantaan lentoasema kärsii myöhästymisistä ja peruutuksista

Epäsuotuisat sääolosuhteet ovat aiheuttaneet myöhästymisiä ja peruutuksia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Liikenne on lähes kaksi tuntia myöhässä

Finavian viestintäasiantuntija Elina Suominen kertoo Ylelle, että Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtevä ja saapuva liikenne on tällä hetkellä noin kaksi tuntia myöhässä.

Saapuvien lentokoneiden määrää on rajoitettu

Finavia tiedottaa, että haastavien olosuhteiden vuoksi saapuvien lentokoneiden määrää on rajoitettu.

Finnair peruu noin 40 lentoa

Finnairin viestinnästä Mari Kanerva kertoo, että Finnair on joutunut perumaan tänään noin 40 yhdensuuntaista lentoa. Peruutukset koskevat Euroopan-liikennettä.

Lentoasematoiminnot kestävät normaalia kauemmin

Turvallisuuden varmistamiseksi lentoasematoiminnot ja lennonvalmistelut kestävät normaalia kauemmin. Maanantain ja tiistain välisenä yönä satanut alijäähtynyt vesi jäätyi kiitoradoille, minkä takia liukkaudentorjuntaa ja lentokoneiden siipien jäänpoistoa on tehtävä vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen paljon.

Lumiset olosuhteet vaikeuttavat matkatavaroiden siirtämistä

Lumiset olosuhteet vaikeuttavat myös matkatavaroiden siirtämistä, minkä takia matkatavaroiden luovutus voi kestää pidempään.

Lentokone odottaa lähtöä Helsinki-Vantaan lentoasemalla lumisateen vuoksi.
Lentokone odotti lähtöä Helsinki-Vantaan lentoasemalla lumisateen vuoksi tiistaina. Kuva: Tuija Halmari

Kirjoittajan kommentti

”Tämänhetkiset sääolosuhteet ovat aiheuttaneet merkittäviä haasteita Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Toivomme matkustajien ymmärrystä ja kärsivällisyyttä tilanteessa”, sanoo Elina Suominen Finaviasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *