Elamakerta » Toimittajan kolumni: Kevään saapumisen odotus ja sen vaikutus mielialaan

Toimittajan kolumni: Kevään saapumisen odotus ja sen vaikutus mielialaan

Toimittajan kolumni: Kevään saapumisen odotus ja sen vaikutus mielialaan

Yllättävä takatalvi haastoi suomalaiset

Kun vanha sananlasku ”pääskysestä ei päivääkään” ei pitänyt paikkaansa, suomalaiset joutuivat kohtaamaan yllättävän takatalven. Pari viikkoa sitten lumisade yllätti ja toi mukanaan 25 senttimetriä lunta. Tämä aiheutti haasteita monelle, kun jo kesäkuntoon laitettu koti joutui lumimassan armoille.

Lumityöt haastoivat

Lumiaura oli tyypilliseen tapaansa muodostanut puolen metrin lumivallin portille, mikä tarkoitti tuntien lumitöitä auton saamiseksi liikkeelle. Tämä veti monen mielen matalaksi, sillä kevään odotus oli jo alkanut ja talvivarusteet oli jo siirretty varastoon.

Tuttu tilanne

Vaikka tilanne on tuttu menneiltä vuosilta, se ei tee siitä yhtään helpompaa. Moni saattaa miettiä, miksi ei ole osannut hoitaa asioitaan niin, ettei tarvitsisi kärsiä yllättävästä lumisateesta. Unelmat lämpimistä etelän lomakohteista, kuten Floridasta tai Fuengirolassa, saattavat nousta mieleen tällaisina hetkinä.

Unelmat ja todellisuus

Vaikka unelmat etelän lämmöstä saattavatkin houkutella, moni ei kuitenkaan halua lähteä kotoaan. Sen sijaan he syyttävät esi-isiään, jotka eivät aikoinaan lähteneet pohjoisesta lempeämpään ilmastoon.

Positiivisuus auttaa

On kuitenkin ihmisiä, jotka eivät anna yllättävän lumisateen lannistaa itseään. He löytävät positiivisuutta arkisista hidasteista ja näkevät ne mahdollisuuksina, ei esteinä.

Kevät on tulossa

Vaikka takatalvi saattaa tuntua raskaalta, on kevät kuitenkin vääjäämättömästi tulossa. Se tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia ja toivoa paremmasta. Ehkä se tarkoittaa uuden autokatoksen rakentamista tai saunaremontin aloittamista.

Johtopäätös

Vaikka yllättävä takatalvi voi tuntua haastavalta, se on osa suomalaista elämänmenoa. Tärkeintä on löytää positiivisuutta ja toivoa paremmasta, sillä kevät on vääjäämättömästi tulossa.

Lainaus kirjoittajalta

”Ei, tällä kertaa niin ei tapahdu. Uskon ja toivon. Kevättä rinnassa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *