Elamakerta » YLE: Helsingin Sanomat reports that the collapsed Espoo bridge was not assembled according to guidelines.

YLE: Helsingin Sanomat reports that the collapsed Espoo bridge was not assembled according to guidelines.

YLE: Helsingin Sanomat reports that the collapsed Espoo bridge was not assembled according to guidelines.

Espoon romahtanut silta ei ollut asennettu ohjeiden mukaan, HS raportoi

Helsingin Sanomien mukaan Espoossa romahtanut silta ei ollut asennettu ohjeiden mukaan. Tämä tieto on peräisin onnettomuustutkintakeskuksen alustavasta raportista, joka julkaistiin tiistaina.

Sillan romahtaminen

Espoon Länsiväylällä sijaitseva silta romahti elokuussa 2020, aiheuttaen merkittävää liikennehaittaa ja vaarantaen ihmishenkiä. Onneksi kukaan ei loukkaantunut tapauksessa vakavasti. Sillan rakentaminen oli osa Jokeri-ratatyömaata.

Asennusvirheet johtivat romahdukseen

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan sillan romahtamisen syynä olivat asennusvirheet. Siltaa ei ollut asennettu valmistajan ohjeiden mukaan, mikä johti rakenteellisiin vikoihin ja lopulta sillan romahtamiseen. Tutkintakeskus korostaa, että ohjeiden noudattaminen on välttämätöntä turvallisuuden takaamiseksi.

Johtopäätökset ja seuraavat askeleet

Onnettomuustutkintakeskuksen johtopäätös on, että sillan romahtaminen olisi voitu välttää noudattamalla valmistajan asennusohjeita. Tutkintakeskus kehottaa rakennusalan yrityksiä ja työntekijöitä noudattamaan tarkasti ohjeita, jotta vastaavilta onnettomuuksilta vältyttäisiin tulevaisuudessa.

Lainaus artikkelin kirjoittajalta

”Rakennusalan yritysten ja työntekijöiden on tärkeää noudattaa ohjeita tarkasti, jotta vastaavilta onnettomuuksilta vältyttäisiin tulevaisuudessa”, Helsingin Sanomien kirjoittaja toteaa.

Artikkelin kirjoittajan johtopäätös

Helsingin Sanomien kirjoittajan mukaan tapaus korostaa ohjeiden noudattamisen merkitystä rakennusalalla. ”Ohjeiden noudattaminen ei ole vain suositus, vaan välttämättömyys turvallisuuden takaamiseksi”, kirjoittaja päättelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *